Kúpiť fitness stroje – e-shop

Sprievodca výberom
fitness strojov


Fitness stroje  >  Strečing a regenerácia na crossovom trenažéri

Strečing a regenerácia na crossovom trenažéri

Cross trenažér nie je len fitness, alebo posilňovací stroj. Je to aj efektívna pomôcka na rozohriatie tela pred cvičením a posilňovaním. A dá sa na ňom skvele pretiahnuť aj po cvičení.

Pred i po intenzívnom cvičení je nutnosťou vykonávať strečing a regeneráciu. Rozohriať telo na prevádzkovú teplotu je úloha pre trenažéry. Aj domov si môžete zaobstarať cross trenažér - môže to byť rotoped, eliptikal, alebo aj bežecký trenažér (pás).

Strečing pre posilňovací tréning

Po príchode do šatne posilňovne by vaše kroky mali zamieriť k nejakému trenažéru, na ktorom rozohrejete a rozhýbete svaly. Dosiahnete tak prekrvenie organizmu. Trenažér je ideálny, pretože pretiahne celé telo a pripraví vás na akékoľvek cvičenie.

Ďalej nasleduje aktivácia svalov a kĺbov. Tým predídete možným zraneniam.

Pred tréningom svaly nepreťahujeme, ale aktivujeme. Pretiahnutý sval nie je pripravený na záťaž.

Po tréningu opäť na trenažér

Po posilňovaní, alebo napríklad športovom tréningu opäť zamierte k trenažéru. Päť až desať minút na crosse zaistí rovnomerné prekrvenie organizmu. Upokojíte tiež svoju tepovú frekvenciu.

A potom sa už zamerajte na pretiahnutie svalov pri strečingu, ponaťahujte hlavne tie svaly, ktoré ste posilňovali.

Ako na správne pretiahnutie svalov po posilňovaní?

Na pretiahnutie svalov po tréningu veľa športovcov zabúda. Pritom iba päť až desať minút výrazně urýchli regeneráciu a funguje aj ako prevencia zranenia. Pretiahnutie by malo nasledovať až po užití cross trenažéra. Samotné pretiahnutie pomáha uchovávať flexibilitu svalov. Inak povedané - posilňovaním svaly skracujeme, preto ich potrebujeme pretiahnuť.

Postupujeme pritom od krku dole a postupne preťahujeme jednotlivé svaly. Každému svalu venujte 10 až 15 sekúnd.

Jednoducho povedané postupne počas aspoň desiatich minút pretiahnite svaly krku, ramien, paží, pŕs, chrbta, brušných svalov, bokov, stehien a lýtok. Nezabudnite ani na šľachy.

Zdieľajte článok



Odporúčame fitness stroje






Ďalšie novinky

Strečing a regenerácia na crossovom trenažéri

Cross trenažér nie je len fitness, alebo posilňovací stroj. Je to aj efektívna pomôcka na rozohriatie tela pred cvičením a posilňovaním. A dá sa na ňom skvele pretiahnuť aj po cvičení.

všetky novinky