Kúpiť fitness stroje – e-shop

Sprievodca výberom
fitness strojov


Fitness stroje  >  Cvičte tak, aby vás to nebolelo

Cvičte tak, aby vás to nebolelo

Pomôžu vám crossové trenažéry, najšetrnejšie trenažéry, ktoré si môžete zaobstarať do domácej posilňovne.

Intenzívne cvičenie bolí určitým spôsobom vždy, ale ide o to, aby bolesť nebola dlhotrvajúca a nemala negatívny vplyv na vaše zdravie. Pri cvičení na trenažéroch dostávajú zabrať predovšetkým chrbát a kĺby.

Výnimkou sú crossové (eliptické) trenažéry, ktoré vďaka špecifickému eliptickému pohybu výrazne nezaťažujú vaše kĺby. Poznámka na okraj - na uvoľňovanie prípadných bolestí chrbta je ideálny veslovací trenažér.

Ale späť k elipticalu. Cvičenie na ňom je predovšetkým oveľa komplexnejšie ako cvičenie na iných trenažéroch (s výnimkou už spomínaného veslovacieho stroja). Pri cvičení na elipticali totiž zapojíte takmer celé telo - nohy, ruky, ramená i brušné svaly.

Aj pri rehabilitáciách

Cross trenažér sa používa aj v rámci rehabilitácie po úrazoch dolných končatín. Tento stroj dokáže skvele rozhýbať celé telo. Zo začiatku sa zamerajte predovšetkým na výdrž a obzvlášť pri rekonvalescencii neriešte záťaž, ale plynulosť pohybu.

Pokiaľ chcete cvičením schudnúť, je nutné cvičiť aspoň 30 minút. Až potom sa začnú spaľovať tuky. S chudnutím vám pomôžu trenažéry, ktoré majú počítačové programy na chudnutie, merajú tepovú frekvenciu a vedú vás tréningom k zníženiu váhy.

Odporúčame Eliptický trenažér inCondi ET60

Tento cross trenažér patrí do rodiny inCondi, trenažérov prepojiteľných s tabletom. Okrem tejto technologickej vychytávky sú stroje inCondi zvyčajne veľmi dobre vybavené. Výnimkou nie je ani ET60 - elektronicky ovládaný eliptical so 7 kg záťažovým kolesom v zadnej časti. Stroj disponuje vysokou stabilitou konštrukcie aj systémom BeltDrive, ktorý zaručuje tichý a plynulý chod.

Tento stroj ponúka 12 užívateľských programov alebo HRC programy, ktoré plynule prispôsobujú záťaž optimálnej tepovej frekvencii, čo vedie k vyššej efektivite pri cvičení.

Zdieľajte článok



Odporúčame fitness stroje






Ďalšie novinky

Strečing a regenerácia na crossovom trenažéri

Cross trenažér nie je len fitness, alebo posilňovací stroj. Je to aj efektívna pomôcka na rozohriatie tela pred cvičením a posilňovaním. A dá sa na ňom skvele pretiahnuť aj po cvičení.

všetky novinky